Foto: Richard Göransson

Göransson etta

Uppdaterad
Publicerad

Det blev seger för örebroaren Richard Göransson i Västkustloppet i Falkenberg helgen. I år tävlar han i det nystartade TTA-mästerskapet för teamet West Coast Racing.

Richard Göransson kontrollerade racet från start till mål och tog sin och teamets första seger för säsongen. Teamkamraten Fredrik Larsson gjorde Richard sällskap på pallen efter att ha slutat trea och teamchefen Dick Jönsson Wigroth är mycket lycklig över resultatet.

– Helt otroligt! Vi hade en bra känsla inför den här helgen och sa i teamet att nu skulle vi inte vara blyga utan ta för oss och det gjorde vi. Richard kontrollerade hela racet och han och Fredrik imponerade. Det är helt underbart, säger Dick direkt efter målgång.

Richard Göransson kunde kontrollera racet. Inte ens en avbruten första start efter problem med startlamporna kunde rubba den flerfaldiga svenska mästaren. Han ledde samtliga 43 varv och tog en ohotad seger.

– Det kan inte bli så mycket bättre, säger Richard. Det här blev en fantastisk helg. I Göteborg hade vi den sämsta helgen på mycket länge för WestCoast Racing och vi hade en stor genomgång i teamet efter det om hur vi ska jobba. Det är så skönt att se alla i teamet dra sitt strå till stacken och att vi kunde vinna och att Fredrik också kunde ta en pallplats.

Nu väntar ett sommaruppehåll inför Kanonloppet i Karlskoga, ett sommaruppehåll Richard tänker ägna åt träning.

– Det är väldigt skönt att gå på semester med en seger i bagaget, en semester jag ska ägna åt stenhård träning inför Karlskoga. Mitt första Cykelvasan väntar bland annat, avslutar Richard.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.