Foto: Miljöpartiet

Gunnar tror på KIF

Uppdaterad
Publicerad

När Gunnar Oest hörde om krisen för KIF bestämde han sig för att dra sitt eget strå till stacken. Nu uppmanar han alla som vill hjälpa till att komma till lagets hemmamatch mot Tyresö – och ta med sig lite extra i plånboken.

– Jag är gammal gedigen sportfåne och har spelat alla bollar som finns, skrattar Gunnar Oest. Numer är jag pensionär men går gärna på både KIF:s och ÖSK:s matcher.

Den tionde september kommer Tyresö till Örebro med världens bästa fotbollsspelare i truppen: Marta.

Elitidrott i kris

– De senaste två gångerna hon var här och spelade kom det sammanlagt 9000 åskådare, konstaterar Gunnar Oest. Om några av dessa kommer den här gången också och kan tänka sig att lägga ett extra bidrag på 200-500 kronor så blir det ju en del pengar till klubben!

Visserligen har ju klubben aviserat att man måste få in pengarna till fredag denna vecka men Gunnar Oest tror att det finns hopp.

– Jag kan inte tänka mig att de kastar in handduken till den tionde, säger han. All idrott som fångar breda tjejgrupper är jätteviktig att man stöttar och ger fler chanser!!

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elitidrott i kris

Mer i ämnet