Jonas Sjöqvist ser positivt på miljardsatsningen i Göteborg. Foto: Liseberg/SVT

Gustavsvik välkomnar Lisebergs miljardsatsning

Publicerad

Miljardsatsningen på ett äventyrsbad på Liseberg i Göteborg välkomnas av Gustavsvik. – Påverkas vi är det i positiv mening, säger anläggningschefen Jonas Sjöqvist.

Häromdagen sa kommunfullmäktige i Göteborg ja till bygget av ett stort hotell och äventyrsbad söder om nöjesparken Liseberg. Anläggningen ska vara öppen året om och väntas locka 600 000 extra besökare till Liseberg årligen.

Men äventyrsbadet Gustavsvik i Örebro tror inte att de kommer att påverkas negativt av den satsningen.

– Göteborg ligger 30 mil härifrån, så de är inga konkurrenter. Påverkas vi är det i positiv mening, då det blir mer fokus på äventyrsbad och upplevelser som vi jobbat med i många år, säger Jonas Sjöqvist, anläggningschef på Gustavsvik.

Studiebesök i veckan

Gustavsviks äventyrsbad öppnade 1986 och har sedan dess byggts om och byggts till i omgångar – nu senaste 2015. Nu under veckan har de haft studiebesök från Göteborg på anläggningen.

– Det var ett tekniskt besök där de tittade på vattenrening och vad det krävs för ytor. Sedan vet jag inte om de har varit här inkognito som badgäster, säger Jonas Sjöqvist.

Hur tror ni att satsningen påverkar campingen?

– Campande är en semesterform och familjer är ofta ute veckovis. I Göteborg finns bara en citycamping som är full sommartid redan idag, så vi ser inte det som något hot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.