Mokhtar Bennis, gymnasiechef i Örebro, konstaterar att vissa elever trots sommarskola kommer att behöva fortsätta ta igen sådant de missat under den kommande höstterminen. Foto: SVT

Gymnasiet i Örebro öppnar för dubbelt så många på sommarskola

Uppdaterad
Publicerad

Mellan 50 och 60 elever som halkat efter på grund av den omfattande distansundervisningen har erbjuds plats på Örebro kommuns sommarskola.

Men sammanlagt öppnar man nu för att ta emot 180 elever, dubbelt så många som andra år.

Kommunen har dessutom valt att förlänga undervisningstiden för sommarskolan till hela juni. Ändå räknar man inte med att alla kommer att kunna nå målen.

– Tanken är att de som sökt sig till universitetet kommer att kunna nå målen eftersom det ofta inte handlar om att de missat så mycket, säger gymnasiechef Mokhtar Bennis. Men de som har större delar av kurser att ta igen kommer att få fortsätta under höstterminen.

Coronaviruset i Örebro län

Ökad psykisk ohälsa

Coronapandemin har inneburit stora utmaningar för många elever som fått stora delar av sin utbildning på distans. Men det är inte bara kunskapstappet som Mokhtar Bennis ser att man måste jobba med under kommande läsår.

– Den psykiska ohälsan är större än vi hade räknat med bland eleverna och där måste vi sätta in resurser. Sen har vi ett socialt tapp som handlar om att eleverna inte kunnat umgås och bilda grupper som vi måste jobba med.

Kommuner i Örebro län som uppger att de erbjuder sommarskola:

  • Degerfors – grundskolan
  • Hällefors – grundskolan och gymnasieskolan
  • Laxå- grundskolan
  • Lekeberg – grundskolan
  • Ljusnarsberg – grundskolan
  • Nora – grundskolan och gymnasieskolan
  • Örebro – grundskolan och gymnasieskolan

Källa: Skolinspektionen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet