Mannen greps i Thailand i juni. Foto: TT

Häktningen hävd mot misstänkt serievåldtäktsman

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren har hävt häktningen mot den misstänkte serievåldtäktsmannen.

– Bevisläget försämrades så att jag kunde inte hålla honom häktad längre, säger åklagaren Karl-Erik Antonsson.

Den 38-årige mannen var häktad misstänkt för fyra fall av grov våldtäkt och människorov på en då 17-årig flicka. Han häktades i sin utevaro och greps senare i Thailand.

LÄS MER: Misstänkte serievåldtäktsmannen gripen på Arlanda

Misstänkt serievåldtäktsman

Mannen släpptes ur häktet i Örebro för knappt två veckor sedan.

–Utredningen lever fortfarande men bevisningen var sådan att jag inte kunde hålla honom häktad längre.

Kommer det att leda till åtal?

– Det är svårt att svara på men förundersökningen är inte nedlagd.

Misstänks för grov misshandel

Trots att han inte längre är häktad i Örebro är han heller inte släppt. Han har istället förflyttats till Jönköping där han nu väntar på åtal misstänkt för grov misshandel.

– Han är misstänkt för grov misshandel och skadegörelse. Det är en annan kvinna som han har misshandlat i mitten av maj, säger åklagaren Anna Mårtensson.

Händelsen ska ha ägt rum mellan den 13 och den 16 maj men den misstänkte mannen förnekar brott. Redan på fredag hoppas åklagaren att kunna lämna in åtalet i Eksjö tingsrätt.

– Vi har arbetat parallellt med utredningen sen han häktades och utlämnades från Thailand. Så när de skulle släppa honom i Örebro lämnade jag direkt in en häktningsframställan så att han inte skulle komma ut, säger Anna Mårtensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt serievåldtäktsman

Mer i ämnet