Den misstänkte serievåldtäktsmannen greps i Thailand och har nu överlämnats till Sverige. Foto: TT

Misstänkte serievåldtäktsmannen gripen på Arlanda

Uppdaterad
Publicerad

Den man som varit häktad i sin frånvaro och suttit gripen i Thailand, misstänkt för flera grova våldtäkter, har nu överlämnats till Sverige. Strax efter klockan sju imorse greps han på Arlanda.

Den man som är misstänkt för fyra grova våldtäkter och som greps i Thailand den 8 juni har nu utlämnats till Sverige. Strax efter klockan sju imorse överlämnades han till svensk polis på Arlanda. Mannen kommer under dagen att föras till Örebro för förhör.

LÄS MER: Åklagaren: Serievåldstäktsmannen kontaktade nytt offer

Misstänkt serievåldtäktsman

– Det stämmer att han landade i Sverige tidigt imorse. Han överlämnades till den svenska polisen på Arlanda. En häktningsförhandling kommer att hållas imorgon eller på söndag, säger Robin Simonsson på Åklagarmyndighetens presstjänst.

LÄS MER: Husrannsakan i Kalmar i jakt på våldtäktsman

Polisen i Örebro bekräftar att den misstänkte mannen är på väg till Örebro.

– Någon gång under dagen kommer han att komma hit och det är vår enhet för grova brott handlägger ärendet. Någon mer information har jag inte, säger Fredrik Bäcker, vakthavande befäl vid polisen i Örebro.

LÄS MER: Efterlyst serievåldtäktsman gripen i Thailand

Mannen har vid två tillfällen tidigare dömts till långa fängelsestraff för grova sexualbrott. De våldtäkter han nu är misstänkt för ska ha skett i maj, bland annat i och omkring Örebro. Han häktades i sin frånvaro av Örebro tingsrätt den 26 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt serievåldtäktsman

Mer i ämnet