Bostadsbolag sätter in väktare efter helgens bränder

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera larm om bränder i ett bostadsområde i Hällefors har det kommunala bostadsbolaget Boab anlitat väktare för att öka tryggheten.

– Det får vara behovsbeprövat, säger Sofia Asplund, vd för Boab.

Under natten till söndagen avlossades två skott mot en lägenhet i ett bostadsområde i Hällefors. Ingen person skadades i samband med incidenten.

Under samma helg fick räddningtjänsten larm om brand i ytterligare ett bostadsområde i kommunen. Ett av larmen handlade om en permobil som brann, men det larmade även om röklukt och andra eldskador i delar av bostadsområdet.

– Bränderna rubriceras som skadegörelse genom brand och nu kommer man att utreda för att se om det finns något samband mellan bränderna, säger Gabriel Henning, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

Patrullerande väktare

Efter helgens oroligheter bestämde sig det kommunala bostadsbolaget för att anlita väktare som ska patrullera kring bostadsområdet på obestämt tid.

– Vi kan inte säga idag hur länge de kommer att behövas, vi får se hur det utvecklar sig, säger Sofia Asplund

I klippet hör du vad några Hälleforsbor säger efter helgens incidenter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.