Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I Hällefors vill man inte veta av någon padeldöd. Hör Henrik Bark berätta varför han tror att padeln har en framtid i den lilla kommunen. Foto: SVT

Hällefors går mot strömmen – satsar på padelhall

Publicerad

När många andra tvingas stänga sina padelhallar väntar Hällefors ishockeyklubb nu på att få bygglov för en ny sådan.

– Vi tror på padeln i en liten kommun som Hällefors, säger Henrik Bark, ordförande i föreningen.

För två år sedan fick klubben fem miljoner kronor från Allmänna arvsfonden, och i fjol beviljades en kommunal borgen för ett banklån på 5,5 miljoner kronor till en ny padelhall, som beräknas gå loss på cirka 11 miljoner.

– Förhoppningen var att den nya padelhallen skulle stå klar i höst, men nu väntar vi fortfarande på att få bygglovet klart, säger Henrik Bark.

Padeldöd avskräcker inte

Att många padelhallar tvingats stänga runt om i landet, på grund av överetablering, är ingenting som oroar. Henrik Bark är övertygad om att det finns underlag i Hällefors för en padelhall med två dubbelbanor och en singelbana, vid sidan av utomhusbanan på Hällevi.

– Vi vill få igång de unga via skolidrotten, och väcka ett intresse som gör att man vill hålla på med det här på fritiden. Men vi vill också engagera de äldre. Det här är ju en sport som passar alla åldrar.

På en liten ort som Hällefors, med drygt 6 500 invånare, är det också viktigt att skapa något för att värna om kommunen, menar han:

– Eftersom det inte händer så mycket här kan en padelbana vara en liten pusselbit i ett större pussel man behöver lägga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.