BIK Karlskoga satsar på SHL. Foto: Pavel Koubek/TT

Halva laget borta – då siktar Karlskoga mot SHL

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagskvällen är det hockeypremiär i allsvenskan när BIK ställs mot Björklöven. Men trots att halva laget har lämnat siktar BIK Karlskoga mot toppen och spel i SHL.

– Målet när man går in i en serie är att ta steget upp. och vi har sagt att vi ska vara med och kvala uppåt, säger tränaren Tobias Thermell.

Elva nya spelare har tagit plats i BIK Karlskogas omklädningsrum inför den nya säsongen. Unga lovande lirare som tillsammans med rutinerade rävar ska försöka skjuta Karlskoga till SHL.

– Vi har en intressant trupp där vi har spelare som kan växa ut och blomma som kan hjälpa laget att bli bättre, säger Tobias Thermell.

”Helt ny trupp”

Flera av lagets mest tongivande spelare lämnade för klubbar i SHL och i andra länder. Tillsammans med poängkungen Victor Ejdsell gjorde kanadensaren Alex Lavoie 109 poäng förra säsongen och de kan bli saknade i år.

Förutom poängmakarna märks ett avbräck då den tidigare lagkaptenen Daniel Wessner lagt skridskorna på hyllan.

– Vi ser det som att det är en helt ny trupp nu. Det är en process att få en grupp att växa och det kommer att vara en resa under hela säsongen.

Vill avancera

Förra säsongen tog sig klubben till direktkval och var snubblande nära en plats i SHL. Och trots att mer än halva laget är utbytt så siktar klubben i år på att ta klivet upp.

– Målet när man går in i en serie är att ta steget upp och vi fick smaka på den söta frukten förra säsongen. Men vi vet att det krävs lite mer för att ta steget och nu handlar det om att äta upp hela frukten, säger Tobias Thermell.

Premiär mot Björklöven

För att lyckas med bedriften har kommunen utökat sitt samarbete med klubben.

I premiären under tisdagen ställs Karlskoga mot klassiska Björklöven. Tobias Thermell tror på en tuff match men är segerviss.

– Jag tror att det kommer gå bra för oss och att vi får en trepoängare.

Nyförvärven

Nyförvärv: Målvakter: Shane Owen, Jonathan Frykholm. Backar: David Suvanto, Patrik Parkkonen, Martin Lindberg.  Forwards: Oliver Eklind, Daniel Bernhardt, Jeff Hayes, Gustaf Thorell, Erik Brissle, Adam Byström Johansson, Niklas Lihagen.

Förluster: Emil Kruse, Andrew Engelage, Henrik Larsson, Theodor Lennström, Daniel Wessner, Carl Persson, Alex Lavoie, Victor Ejdsell, Thomas Valkvä-Olsen, Jonas Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.