Fredrik Molin (SD) har blivit ett arbetsmiljöproblem i Karlskoga enligt kommundirektören. Men själv vill han inte prata med Tvärsnytt. Foto: SVT

SD-politikern som är ett arbetsmiljöproblem

Uppdaterad
Publicerad

SD-politikern Fredrik Molin har kallat förre kommunalrådet för en ”jävla kärring” och publicerat en text som jämställer syriska flyktingar med kända nazister. Nu är hans passerkort till kommunhuset i Karlskoga indraget.

– Han är ett arbetsmiljöproblem, säger kommundirektör Stefan Larsson.

Det är turbulens kring Sverigedemokraterna i Karlskoga. Oppositionsrådet Fredrik Molin har blivit fråntagen sitt passerkort till kommunhuset efter att han har uttalat sig kränkande och nedlåtande om både politiker och tjänstemän.

Nu börjar riksorganisationen reagera efter att han nu också vägrar att delta i kommunstyrelsens sammanträden.

– Han är ett arbetsmiljöproblem, säger kommundirektör Stefan Larssson till Tvärsnytt och fortsätter:

– Han har uppfört sig illa mot vår personal och i vissa fall trakasserat dem, det är därför jag beslutat att dra in hans passerkort.

Vill inte prata med SVT

Tvärsnytt har sökt Fredrik Molin och erbjudit honom att säga sin mening om saken. Men det enda han säger i ett mycket kort telefonamtal, innan han lägger på luren, är:

– Jag medverkar inte i er skit.

Uppgifterna har även nått Sverigedemokraterna på riksplanet.

– Vi håller på att utreda det här och tittar på om det här ska få några konsekvenser för hans del. Vi ser naturligtvis allvarligt på att folkvalda hamnar i sådana här situationer, säger Sverigedemokraternas presstalesman Martin Kinnunen.

Kallat kommunalrådet ”jävla kärring”

På ett kommunstyrelsemöte har Fredrik Molin kallat förre kommunalrådet för en ”jävla kärring” och bland annat sagt att den förre kommundirektören kunde bli placerad som städerska eller något annat skitjobb, berättar Stefan Larsson, tillförodnad kommundirektör.

Molin ska också ha publicerat en artikel på den lokala SD-hemsidan i Karlskoga som bland annat jämställer syriska flyktingar med kända nazister som Göring och Himmler och för att ha dödat fler personer än Breivik.

Sverigedemokraternas pressansvarige Martin Kinnunen bekräftar att man tagit bort artikeln från sajten.

En smygtagen bild på Moderaternas oppositionsråd har också tagits bort.

Kinnunen kommenterar också det faktum att Fredrik Molin slutat gå på kommunstyrelsens möten.

– Det är allvarligt såklart är man folkvald representant så ska man sköta sina uppdrag och det gör man ju inte om man inte går på möten, säger han.

Inte lämpligt

Kommundirektör Stefan Larsson vill inte bedöma huruvida Fredrik Molin är lämplig som politiker men säger att det sättet han för sig på inte är lämpligt.

Under onsdagen var det fullmäktige i Karlskoga Folkets hus och där dök Fredrik Molin upp. Inte heller denna gång fick Tvärsnytt något svar från honom. När Tvärsnytt frågar varför han inte vill tala med oss säger han:

– Nä, jag sjunker inte så lågt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.