Andreas Nilsson blir ny redaktionschef för SVT Nyheter Örebro Foto: Clara Boström

Han blir ny redaktionschef på SVT i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart vem som blir ny redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT Nyheter Örebro. Han heter Andreas Nilsson och har en lång erfarenhet inom både lokala nyheter, nyhetsmagasin och kvällspress.

– Det känns fantastiskt roligt. Med all kompetens som finns på redaktionen kombinerat med public service viktiga uppdrag kan det inte bli annat, säger han.

Andreas Nilsson är 46 år och kommer närmast från rollen som art director och printchef på nyhetsmagasinet Fokus, där han jobbat sedan 2018.

Han är dock inte ett helt obekant ansikte för den lokala publiken i länet då han mellan 2011 och 2013 hade rollen som nyhetschef på NA.

– Det finns mycket med framåtandan i regionen som jag gillar, men här finns även viktiga utmaningar. Jag har goda minnen från min tid som nyhetschef på NA – för övrigt en mycket bra lokaltidning, säger Andreas Nilsson.

Haft många olika chefsroller

Han ser ett viktigt arbete framför sig.

– Vår journalistik ska vara trovärdig, tydlig och intressant. Men allt riktigt bra nyhetsarbete grundar sig i lagarbete. Där hämtas mycket av modet och lusten som behövs för att vi över huvud taget ska nå ut med det vi gör. Att fortsätta utvecklingen digitalt är också en rolig och nödvändig process.

Förutom chefsrollerna på NA och Fokus har Andreas Nilsson även varit nyhetschef på Bärgslagsbladet/Arboga Tidning, tidningen Dagen och nattchef på sporten både på Expressen och Aftonbladet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.