Handlaren om stölderna: ”Ofantliga mängder bärs ut för tillfället”

Uppdaterad
Publicerad

Fyra riksdagspolitiker från olika partier var idag på plats i Örebro för att möta butiker som just nu drabbas av omfattande stölder.

Syftet var att ge en bild av den verklighet som handlare befinner sig i idag.

– Det berör väldigt starkt, sa Hans Eklind efter mötet (KD).

SVT Nyheter Örebro var inte på plats på själva mötet men pratade efteråt med riksdagsledamöterna och företrädare för näringslivet.

Att det krävs åtgärder för att få stopp på stölderna och skapa en mer trygg situation för butiker och personal var de alla överens om.

En av företagarna som var med på dagens möte för att ge sin bild är icahandlaren Karin Matteusson, som menar att problemet drabbar alla butiker i hela stan.

– Det är ofantliga mängder som förs ut för tillfället. 

Det var Svenskt Näringsliv och organisationen företagarna som sammankallat mötet idag.

– Jag upplever att det är en ganska stor frustration hos företagare generellt men också hos handlare för de känner inte att de har så mycket de kan göra. Polisen har inte resurser att hjälpa till och lagstiftningen är lite tandlös, så det finns en stor frustration skulle jag säga, säger Karl Hulterström, regionchef för svenskt näringsliv i örebroregionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.