Det vinnande bidraget föreställande kaninen som var med i Örebros Open Art år 2014. Klicka på pilen till höger om bilden för att se fler bilder. Foto: Monika Bruhn/SVTVisa alla (14)
Visa alla (14)

Här är kaninen som är Örebros bästa pepparkakshus

Publicerad

Nu är tävlingen i att bygga Örebros bästa pepparkaks avgjord. Men trots namnet på tävlingen, att bygga ett ”hus”, så föreställde det vinnande bidraget något helt annat: en stor pepparkakskanin.

Det var en glad Hana Chatila som vann tävlingen som gick ut på att baka ett hus av pepparkaksdeg på temat ”Örebro förr och nu”.

Hana valde emellertid att göra en egen tolkning av temat. Hennes bidrag var en avbildningen av den stora gula kaninen som var med i Open art och stod placerad på Stortorget år 2014. Och bidraget gick hem hos juryn. Hon vann.

”Bakning är en passion”

– Bakning är en passion för mig. Jag älskar att inspirera och engagera andra till bakning och matlagning, säger Hana och berättar att hennes stora dröm är att en dag få skriva en egen bakbok.

Bidragen finns på Örebro läns museum

Alla 13 bidragen går att se på Örebro läns museum till och med 8 januari 2017.

I bildspelet i toppen av den här artikeln finns bilder på merparten av de tävlande pepparkakshusen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer