Här är bankerna som slutar med kontanter

Publicerad

Handelsbanken kommer att sluta hantera kontanter på kontoren i tre orter i länet.

All kassahantering upphör i höst i Fellingsbro, Pålsboda och Finnerödja.

Tidigare i höst meddelade Handelsbanken att ett 70-tal av bankens 463 kontor i landet skulle sluta med kontanter och beklagade då att en del av bankens kunder kommer att få längre till ett kontor med kontanthantering.

– Vi är ledsna för det, men vi gör det för att på ett så säkert och bra sätt som möjligt fortsätta hantera våra kunders kontanter, sa Michael Green, chef för Handelsbanken Sverige, till TT.

Banken uppger bland annat en stor arbetsbelastning vid införandet av de nya sedlarna som orsak till att man slopar kontanterna i november. För banken i Finnerödja, den sista på orten, uppges också risken för rån på det lilla kontoret vara en bidragande orsak till att man slopar kontanterna.

Redan under november försvinner kontanterna från de tre kontoren.

Även i Örebro är det troligt att färre av kontoren kommer att hantera kontanter, men än är det inte klart om ett eller flera kontor behåller sedlar och mynt inne på kontoret.

Vad tycker du om att Handelsbanken slutar med kontanter i Fellingsbro, Pålsboda och Finnerödja?

Hur fungerar det på din ort?

Mejla dina synpunkter till oss: orebro@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.