Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stefan Forsell och hans kollegor på Örebro kommun har gott om jobb efter stormen. Bland annat föll ett träd över en byggnad som tillhör Hovstaskolan. Foto: SVT/Kristofer Ström

Se förödelsen efter ovädret – Örebro kommun tar in extrapersonal

Uppdaterad
Publicerad

Träd som fallit i parker, över hus samt stora vattensamlingar på sina håll. Stormovädret med åska och blixtar som drog in under gårdagskvällen märks tydligt på flera håll i Örebro.

– Vi kör ut så mycket personal vi bara kan för att få ordning på det mesta, säger Stefan Forsell, gruppchef på tekniska förvaltningens parkdrift.

I bland annat Slottsparken och Oscarsparken syns förödelsen efter gårdagskvällens oväder allra mest.

– Det har varit mycket nedfallna träd i parkerna. Men också översvämningar under broar och liknande, säger Stefan Forsell.

Hovsta utanför Örebro är också ett område som drabbats hårt där bland annat ett träd fallit på Hovstaskolans fritidshem Lundsgård och förstört taket.

Barnen kommer att få vara i en annan skolbyggnad tills vidare. Dessutom får alla barn vara inomhus tills skolgården är röjd och säker att leka på igen.

Tar in förstärkning

När arbetet med att städa undan allt är klart kan tekniska förvaltningen inte svara på i dagsläget.

– Vi kommer att ta in entreprenörer som får hjälpa till och vi kör med så mycket personal vi kan, säger Stefan Forsell.

Andra ovädret på kort tid

Efter april månads snöoväder, som också hade stor påverkan, är det här kanske något som kan bli vanligare att hantera enligt Stefan Forsell.

– Det känns som framförallt vindarna blir starkare och kommer mer och mer. Så det här kanske är något vi får vänja oss vid, säger han.

Se förödelsen och hör mer i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.