Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi får köra järnet” – hör och se revygänget öva inför SM. Foto: Simon Rehnström/SVT

Här är gruppen från Örebro som siktar på guld i revy-SM

Publicerad

Den knappt två år gamla revygruppen Gillet ska i augusti tävla i finalen på revy-SM – dit alla deras tre bidrag direktkvalificerades.

– Det känns helt sjukt bra! Vi får bara superköra och hoppas kunna ta hem en vinst, säger Elisabeth Brånsgård.

I en grundskola i Örebro, där en av gruppens deltagare arbetar, repar revygruppen Gillet på sin kommande föreställning på temat tid som ska ha premiär i höst.

Inspirationen kommer bland annat från det egna livet och vad som är kul eller vad man kan relatera till.

– Framför allt testar vi oss fram, om vi tycker det är kul så tycker oftast publiken också det, så det är en bra tumregel, berättar Elisabeth Brånsgård.

Därför började de med revy

Det var den gemensamma kärleken till att stå på scen och underhålla som ledde in gruppen på revyer när de under sommaren 2022 startade Gillet.

– Revyer innebär så mycket frihet, det är allt från sång och dans till sketcher. Man får ofta leta länge om man vill hitta en röd tråd i en revy, berättar Elisabeth Brånsgård.

Skoj men också på allvar

Elisabeth Brånsgård som är regissör och manusförfattare hoppas att det ska växa och att det i framtiden ska bli mer än ett fritidsintresse.

– Jag älskar också musikaler så det vore jätteroligt om vi kunde bredda oss och göra annat än revyer också.

Starta klippet för att se gruppen repa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.