Se älgfamiljens stadspromenad! Foto: Patric Fraberger

Här får centrala Karlskoga besök – av tre älgar

Uppdaterad
Publicerad

För en stund stannade trafiken upp helt i centrala Karlskoga. När mörkret hade lagt sig spatserade en trio älgar in i staden, och de verkade till synes helt oberörda av biltrafiken när de bestämde sig för att korsa gatan.

Händelsen fångades på film – och spektaklet går att beskåda i klippet ovan.

Patric Fraberger från Karlskoga är mannen som fångade det hela på bild med sin mobilkamera. Klippet publicerade han sedan på sin facebooksida.

– Det är så sjukt. Jag var och handlade och sedan skulle jag gå hem. Så står de där, på 15-20 meters avstånd, säger Patric Fraberger.

– Är det några renar de ställt dit, eller är det boskap?, tänkte jag. Sedan såg jag att det var älgar. Då tänkte jag ”Är det ett skämt eller?”.

Fick avlivas

Senare under kvällen fick dock älgarna avlivas av kommunjägare.

– Det är inte ovanligt när till exempel älgar tagit sig in i stan och antingen riskerar att skada eller komma till skada, menar Christina Hallin, presstalesperson på polisen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.