Tomas Höglund är hjärnan bakom konceptet ”Föräldrar emellan”. Foto: SVT

”Föräldrar emellan” – gruppen som vill stärka föräldrar

Publicerad

Pastorn Tomas Höglund tog förra året konceptet ”Föräldrar emellan” till Kumla. Sedan dess har nätverkets informationsmöten lockat upp emot 130 föräldrar och till våren fortsätter arbetet.

Redan 2001 bildade Tomas Höglund ”Föräldrar emellan” när han bodde i Kungsbacka. Sedan förra året är han samordnare för nätverket i Kumla där även Brottsförebyggande rådet, Familjens hus, Region Örebro, Kyrkorna i Kumla, Rädda Barnen, Folkhälsoteamet Sydnärke, Studiefrämjandet och Studieförbundet Bilda ingår

 - Vi berör väldigt många olika ämnen på våra föreläsningar kring föräldraskap. Det kan handla om barnuppfostran, gränssättningar, parrelationer, internet, droger och barn med funktionshinder, säger Tomas Höglund.

Föräldrar i stort behov av stöd

Enligt samordnaren är behovet av stöd stort bland föräldrar och till våren blir det föreläsningar kring bland annat ungas säkerhet på nätet.

– Jag tror att det här behövs eftersom föräldrar väldigt ofta är osäkra i sitt föräldraskap. I den tid vi lever idag har vi mycket mer kunskap än vad vi någonsin haft förut. Men osäkerheten är också större idag. Så det här är ett bra sätt att tillsammans stärka varandra i föräldraskapet.

Hur har satsningen slagit ut?

– Det har slagit ut väldigt bra. Som mest hade vi 130 besökare under ett möte. Responsen har varit god.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer