Det blev ett kallt dopp i Svartån för Björn Wallgren och Ki Sandholm. Foto: Jennie Wahlgren/SVT

Här infriar de sitt löfte – iskallt dopp i Svartån för Musikhjälpen

Uppdaterad
Publicerad

De två örebroarna Ki Sandholm och Björn Wallgren gav ett löfte. Om de samlade in 200.000 till Musikhjälpen skulle de ta ett dopp i Svartån. Och det var precis vad som hände på söndagseftermiddagen.

Tredje advent bjöd på kallt väder och Svartån hade ett tunt lager av is på sina ställen. Men det hindrade inte Ki Sandholm och Björn Wallgren från att hoppa i.

”Örebro tillsammans för Musikhjälpen”, är en insamling som initierats av bland annat City Örebro.

Musikhjälpen Umeå

Pengarna som samlas in skänks till insamlingsprogrammet Musikhjälpen 2017, som sänder dygnet runt för få in pengar till arbetet mot barnsexhandel.

– Efter en lång veckas insamling utmanade Ki, en av initiativtagarna, örebroarna. Om bössan skulle gå över 200.000 skulle han bada i Svartån. Och det såg det inte ut att göra, säger Stina Storm, vd på City Örebro.

Men på söndagen var bössan uppe i över 200.000. Ki Sandholm som fått med sig kompisen Björn Wallgren höll sitt löfte, och hoppade ner i Svartån.

– Det var adrenalin, sa Björn efter doppet.

– Vi fick in över 200.000 till musikhjälpen så det känns jättebra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikhjälpen Umeå

Mer i ämnet