Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hans Christian Thulin och Maria Simonsson Thulin i pjäsen Nästa Andetag vid Örebro Teater. Foto: Kristofer Ström/SVT

Kända Örebroparet i intim pjäs – vill skaka om publiken

Uppdaterad
Publicerad

Imorgon kväll är det premiär för pjäsen Nästa Andetag vid Örebro Teater. Här får publiken följa skådespelarna, tillika äkta paret, Hans Christian Thulin och Maria Simonsson Thulin genom livets utmaningar att vara en god människa i en alltmer hotfull omvärld.

– Jag hoppas publiken blir omskakade, roade och oroade, säger regissören Olle Jernberg.

I sju veckors tid har Örebroparet, som är kända för länspubliken sedan tidigare, repeterat ihop.

– Vi har aldrig spelat tillsammans så här koncentrerat tidigare. Det har varit väldigt kul och vi har kommit varandra närmare, säger Hans Christian Thulin.

Musik och kultur i Örebro

Närheten skådespelarna emellan är svår att ta miste på när de äntrar scenen, inte så konstigt heller då de varit ett par i 19 år.

Att göra gott i en hotfull omvärld

I pjäsen Nästa andetag kämpar karaktärerna bland annat med de uppoffringar man behöver göra för klimatet och att sträva efter att vara en god människa i en orolig omvärld.

– Jag skulle säga att pjäsen är enormt igenkännbar, mer än för tio år sedan när den skrevs av Duncan MacMillan, säger Olle Jernberg.

Se bilderna från repetitionen i klippet och hör mer om pjäsen!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musik och kultur i Örebro

Mer i ämnet