Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
SVT:s reporter Martin Wik har besökt de mest olycksdrabbade trafikplatserna i länets kommuner. Starta klippet för att se vilka det är. Foto: SVT

Genomgång: Här sker allvarliga olyckor i din kommun

Uppdaterad
Publicerad

På vilket plats inträffar det många allvarliga olyckor i länets kommuner? Vi går igenom vilken plats eller vilken väg som är hårt drabbad i just din kommun!

Med start i dag börjar SVT Örebro granska länets farliga och olycksdrabbade vägar. Vi kommer publicera flera nyheter och reportage som rör vägarna i länet. För att det hela ska bli så bra som möjligt behöver vi också din hjälp – vilken väg eller plats i trafiken anser du vara farlig? Hör av dig via formuläret nedan.

Vilken trafikplats i länet tycker du är farlig? Vi vill höra dina upplevelser av trafikfarliga platser i länet.

Klicka här för att svara på vår enkät.

Ställ dina frågor om trafiken i länet!

Pinnat inlägg

Hej! Under veckan kommer jag (Martin Wik) och mina kollegor försöka svara eller söka svar på era trafikfrågor.

Hör av er!

Gunnar Wallstedt • Påfarter vid Bosse Bil i Åsbro mot Hallsberg. Lämna företräde är borttaget och påfartsfilen är alldeles för kort. Dessutom är det ju väldigt få bilister på väg 50 som respekterar hastighetsbegränsningen 70 km. Speciellt ibland lastbilsförarna. Tillbud och tveksamheter varje dag. Enkelt att måla om och förlänga påfartsfilen innan det händer någon allvarlig olycka.

Maria • Ni hsr tagit upp hedgatan vid baronbackarna men INTE hedgatan vid boglundsängen

Förlåt, du kanske ser en annan problematik längre norr ut på Hedgatan än där vi var. Vad upplever du är problematiskt i trafiken just vid Boglundsängen?

Inga-Lill Arthursdotter • Hej! Här kommer ett tips på farlig övergång på Norr! Det finns inget övergångsställe Svampen-mot Hemköp? Redan för ett år sedan kontaktade jag Örebro Kommun och Trafikverket! Det har byggts mkt på Arlaområdet och mkt trafik från alla håll. Skickade med bilder en dag när jag höll på att bli påkörd. Skickade även till Na, men ingen respons? Hoppas på bättre tur med dig? Vänligen Inga-Lill.

Hej Inga-Lill! Tråkigt att du inte har fått någon respons alls. Det låter som att du känner dig oskyddad där. Kan du skicka ett mejl med bilder till trafikorebro@svt.se?

Maria • Hedgatan på bogelundsängen

Av alla platser ni pekat ut under de senaste dagarna så finns det en som återkommer gång på gång - Lillåkorset. Vi åkte därför dit och träffade Karin Sandberg, som dagligen kör genom korsningen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.

Arne Zimmermann • måste få veta var Kristofer kommer från då han åker in i Rejmesrondellen mot Lillån. Kommer han från motorvägen åker han rätt men kommer han från centrum måste det ha blivit fel. Viktigt att veta då ni gör ett sådant inslag.

Hej Arne!

Om det inte framgick tydligt nog i inslaget så kommer Kristofer från centrum när han tar sig in i Rejmesrondellen.

M • Svar till Martin Wik, syftar på Örebro stad generellt. Så det får väl bli alla korsningar med trafikljus (:

Okej, jag förstår!

Trött på nonchalanta bilförare • Hej! Jag åker bil på Ekersvägen och där är det väldigt många som kör för fort. Vad tänker ansvariga göra för att öka säkerheten. En annan fråga: hur kommer det sig att så många bilar inte har bakljusen påslagna. Direkt livsfarligt om det är mörkt.

En annan yrkeschaufför • Mobiltelefoni och ojämna hastigheter på 2-1 filerna. Folk kör 100-120 på 2 filigt för att sen minska till 70-80 på enkelfiligt, kan bli en hastighetsminkning på 50km/h ibland.. Helt galet håll jämn fart istället. Syns mycket av detta på rv50 mellan askersund och brändåsen samt e20 mellan sandstubbebron och Laxå. Mer koll på telefoni borde det också vara många yrkeschaufförer som hålls med sina telefoner!? Det är farligt vilken väg man än åker på.

Ja, telefoner får man ju inte hålla på med när man kör!

Upplever du dessa problem med höjda och sänkta farter på någon särskild väg?

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Olycksdrabbade vägar i Örebro län

Mer i ämnet