Hundratals personer frös till is på Stortorget

Uppdaterad
Publicerad

Hundratals och åter hundratals frös plötsligt till is på Stortorget i Örebro under söndagen. Anledningen? Örebroarna försökte ta ett världsrekord i Mannequin challenge, allt i förmån för Musikhjälpen.

Mannequin challenge är en utmaning som har tagit internet med storm. Utmaningen går ut på deltagarna ska stå alldeles stilla i en pose under en minut, samtidigt som en utvald låt spelas. Det hela filmas och läggs sedan ut på internet.

Redan innan musikhjälpen drog igång avslöjade en av årets programledare, Kodjo Akolor, att han hoppades att någon i Örebro skulle ta på sig att styra upp världens största Mannequin challange.

Musikhjälpen i Örebro

Ville göra något extra

Till Kodjos förtjusning fanns någon som lyssnade, nämligen örebroaren Ida Eklund.

– Vi nappade direkt på Kodjos uppmaning. Vi kände att vi ville göra något extra för Musikhjälpen och insåg att det här skulle vara jättekul, säger Ida Eklund som är en av personerna som arrangerade utmaningen.

Initiativtagarna Jennie Nises, Ida Eklund och Eva Barrera Glader. Foto: SVT

Exalterad efter utmaningen

När SVT Nyheter Örebro pratar med henne strax efter att utmaningen var genomförd var det en exalterad Ida som berättade om

– Det kändes så bra. Och jag hade aldrig föreställt mig att det skulle vara så svårt att stå och le i en hel minut, säger hon och skrattar.

Kan ha slagit världsrekord

Hon berättar att stämningen på torget var mycket god och att många hade kommit dit, även om det inte blev något nytt världsrekord.

– Det krävdes fler än 10.000 deltagare för att slå världsrekord. Men om man tänker sig att alla hemma i sofforna också var med så är det ju faktiskt möjligt att vi slog världsrekordet ändå. Även om vi aldrig kommer få veta det, säger Ida Eklund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikhjälpen i Örebro

Mer i ämnet