En kamera ska ha stulits i början av september (Arkivbild). Foto: TT

Hastighetskamera nedsågad och försvunnen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har fått in en anmälan om skadegörelse mot en av Trafikverkets hastighetskameror i Degerfors. Detta efter att kameran och tillhörande stolpe har sågats ned och försvunnit.

En hastighetskamera som stod på länsväg 205 mellan Karlskoga och Degerfors ska ha sågats ned och är nu försvunnen. Händelsen anmäldes den 21 september och det ska inte finnas några iakttagelser i samband med brottet.

– Jag kan misstänka att det kommit in via vår kundkontakt, ser man något längs vägarna kan man ringa in till oss, säger Bengt Olsson, som är presschef på Trafikverket.

En hastighetskamera kostar hundratusentals kronor, uppger han. Det är inte bara kameran som är borta, utan även stolpen som har en tillhörande uppkoppling och dator.

– De har lagt ner ett enormt arbete för att kapa av den, det är en stolpe ungefär som belysningsstolpar, ganska kraftfull.

Kommer ni ersätta hastighetskameran på sträckan?

– Ja, den finns ju där för ett skäl så det är sådant vi ska titta på. Vi brukar alltid ersätta saker som har försvunnit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.