Hela lägenheten full i löss och råttor – men Helen får ingen hjälp

Publicerad

Trots att Helen Abdulrahman påtalat för HSB att lägenheten hon hyr både är angripen av löss och råttor får hon ingen hjälp att sanera den. Anledningen är att hon hyr i tredje hand och att ägaren inte gett sitt medgivande.

Helen Abdulrahman och hennes lilla dotter hade inte bott länge i tredjehandslägenheten förrän Helen upptäckte att det hon trott varit smuts på väggarna i själva verket var löss, något som Nerikes Allehanda var först att berätta.

– De finns inte bara i vardagsrummet utan i sovrummet och min dotters rum. Och vi har båda två blivit bitna på armar, ben, mage och rygg.

Både Helen och hennes dotter har lössbett över hela kroppen. Foto: SVT

Måste städa varje morgon

Men som om det inte är nog tar sig råttor och möss in i lägenheten varje natt.

– Jag måste börja med att städa varje morgon, konstaterar Helen. Det är råttlort och smuts överallt.

Att åtgärda det hela borde vara relativt enkelt. Men eftersom Helen hyr i tredje hand säger HSB-föreningen som äger fastigheten att de inte kan släppa in någon som sanerar om inte lägenhetsägaren ger sitt tillstånd. Och något sådant har Helen inte lyckats få.

– Jag har inte fått någon hjälp alls och vi har ingenstans att ta vägen, säger hon.

Har provat att bo på vandrarhem

Helen har försökt att flytta till vandrarhem men det är svårt med en liten dotter att bo där. Nu väntar Helen sitt andra barn.

– Jag trivs inte alls, det gör ingen av oss. Men vi har inget annat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer