Polisen har rekvirerat en helikopter i jakten på rånarna. Foto: Johan Nilsson / TT

Så jobbar polisen för att gripa guldrånarna

Uppdaterad
Publicerad

Trots att polisen inte är helt säkra på att rånarna bytt till en annan flyktbil eller lämnat Oskarsparken till fots efter rånet mot en guldsmedsbutik i centrala Örebro vid 11-tiden, rekvirerade man en helikopter. Den kunde dock inte lyfta på grund av vädret.

– I de här fallen är det skönt att ha ögon i luften, förklarar polisens presstalesman Stefan Dangardt. Får man uppgifter eller tips så är det det snabbaste sättet att lokalisera en flyktbil som rör sig. Rånare som råkar få en polisbil efter sig har också en tendens att börja köra fort så då kan det också vara bra.

Men vädret ställde alltså till det för helikoptern som inte kunde lyfta.

Guldsmedsrånet på Drottninggatan

En timma efter rånet jobbar polisen nu brett för att försöka ringa in rånarna. Det handlar om fyra män, eventuellt fem med en bilförare, som ska vara mörkt klädda.

– Vi går just nu igenom övervakningsfilmer, inte bara från butiken utan platser där rånarna kan ha passerat innan de lämnade flyktbilen.

Dessutom arbetar man med att jämföra dagens rån med liknande brott.

– Polisen i Örebro har fått förstärkning från Värmland och Dalarna, säger Stefan Dangardt. Just nu är det väldigt många poliser ute och deltar i spaningarna efter rånarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Guldsmedsrånet på Drottninggatan

Mer i ämnet