• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en fabrik i Malå. På grund av kraftig rökutveckling uppmanas alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Boris René dansar utan strumpor i sina skor. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Hemliga Mellosiffrorna – här fick Boris flest röster

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen släpptes samtliga rösningssiffror för årets upplaga av Melodifestivalen. Av dessa kan man konstatera att Örebrobidraget ”Her Kiss” kammade hem flest röster i Andra Chansen.

Hur stor var segern för finalvinnaren Robin Bengtsson i deltävlingen? När var det jämnast under programserien? Vem som åkte ut var närmast att gå vidare? På tisdagen publicerades svaren som många väntat på.

Enda över miljonen

Av siffrorna framgår bland annat att Boris René som ju inte gick direkt till final däremot fick allra flest röster i Andra Chansen: 1.061.289
Han var den enda av de tävlande som kom över miljonen i den tävlingen.

Dessutom kan man dra slutsatsen att om bidraget ”Her Kiss” hade tävlat i deltävling 4 i Skellefteå så hade det gått direkt till final, eftersom röstsiffrorna generellt var lägre där än i den första omgången.

Nano hade flest röster – nästan

Och totalvinnaren Robin Bengtsson må ha vunnit sin delfinal övertygande men jämfört med tvåan Nano så är det bara tack vare de internationella jurygrupperna som han kan utropa sig som segrare.

Nano var den som med bred marginal fick flest röster under deltävlingarna. Hans 1 178 676 röster är det högsta ett bidrag någonsin har fått i en deltävling. Han fick också flest röster av tittarna i finalen. Det var bara den internationella juryn som skilde honom från segern.

Under Melodifestivalen 2017 har alla enskilda röster som inkommit genom appen och telefonslussarna registrerats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Boris Renée

Mer i ämnet