Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ola Westin, förbundschef på Samhällsbyggnad Bergslagen, ser allvarligt på de dumpade ruttna höbalarna. Foto: SVTVisa alla (8)
Visa alla (8)

Ruttna höbalar dumpas vid kommunens verksamheter

Uppdaterad
Publicerad

Under fyra nätter har någon placerat ruttna höbalar utanför Samhällsbyggnadsförbundets lokaler i Lindesberg. På tisdagmorgonen var det kommunhusets tur att få de oönskade rullarna dumpade utanför dörren.

De oönskade höbalarna har under den senaste veckan gång på gång fått fraktas bort från Lindesbergs kommuns verksamheter. Höbalarna är heller ingen lätt historia, de ska sammanlagt väga flera ton.

– Vi vill få stopp på det här och vi vill inte att det ska eskalera men det känns som att det gör det, säger Ola Westin förbundschef samhällsbyggnad Bergslagen.

Det är oklart vad motivet bakom aktionerna handlar om och hotbild utesluts inte.

– Det känns som en hotbild och vi ser allvarligt på detta då kommunhuset är inte bara en arbetsplats utan det är en demokratiskt institutionsymbol.

Om det handlar om missnöje med Lindesbergs kommuns besluttagande eller något annat vet varken Ola Westin eller kommundirektör Henrik Arenvang vilket gör ärendet svårt att leda till någon eller några personer.

Alla tillfällen polisanmälda

Missnöje eller inte, de femton höbalarna leder till extrajobb för kommunen som måste frakta bort dem och varje tillfälle är polisanmält.

– Hur polisen rubricerar det hela vet vi inte men risken finns ju att den som gör det här kan få betala skadestånd, konstaterar Henrik Arenvang.

Ingen misstänkt

Ännu så länge är det oklart vem som ligger bakom dumpningen. Vid de aktuella byggnaderna finns inga övervakningskameror som kan avslöja vem som ligger bakom.

Men har ni funderat på att stanna kvar över natten och se om ni kan ta personen på bar gärning?

– Nej det har vi faktiskt inte gjort. Inte än i alla fall, avslutar Henrik Arenvang.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer