Bilden togs i samband med att AIK mötte Örebro på hösten 2017. Foto: Arkivbild/SVT

Högriskmatch när Örebro tar emot AIK

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagskvällen tar Örebro SK emot AIK i fotbollsallsvenskan. Ett fotbollsevenemang som räknas som högriskmatch.

Tidigare den här säsongen var IFK Norrköping på plats med drygt 2 000 supportrar och nu kommer AIK på besök med en stor skara fotbollsanhängare på onsdagskvällen.

– Vi har planerat det här evenemanget sedan spelschemat i allsvenskan blev klart så vi är väl förbereda på den här högriskmatchen, säger Annika Laestadius, lokalpolisområdeschef i Örebro.

Bedöms som högriskmatch

När AIK var på besök sist blev det oroligt i Örebro centrum då polisen fick sära på supportrar och avbryta bråk. Inför högriskmatcher brukar polisen samarbeta över hela landet för att få den bästa överblicken.

– Vi kommer vara tillräckligt många poliser idag för att hantera ordningen hoppas vi. Man kan aldrig garantera någonting, men vi bedömer den här matchen som en högrisk och då arbetar vi utifrån en speciell plan.

Över 1 000 AIK:are

Enligt AIK förväntas över 1 000 bortasupportrar ta sig till Örebro.

– Det här är ju en vardagsmatch och då kommer det inte lika många som om det skulle vara en helgmatch. Men vi räknar med att det kommer att vara mycket folk runt matchen ikväll, säger Annika Laestadius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.