Foto: TT Bild / Jonas Ekströmer

Hon är årets Ulla Billquist-stipendiat

Uppdaterad
Publicerad

Artisten och låtskrivaren Linnea Henriksson får stipendiet som varje år delas ut till en kvinnlig artist som berikar den svenska musikscenen. Att bli förknippad med Örebroartisten Ulla Billquist är något som artisten uppskattar.

Linnea befinner sig just nu i en intensiv period där hon skriver nytt material. För Linnea är musiken en tillflyktsort där hon kan vila och få vara sig själv helt och hållet. 

­– Jag älskar hur musik för människor samman och hjälper oss att sätta ord på och förmedla känslor, säger Linnea Henriksson.

Men priset får hon inte bara för sin musik. VD:n för Folkets Hus och Parker lyfter också fram hennes mod och kraft.

– Vid sidan av sitt musikskapande är hon en person som aktivt tar ställning i olika frågor och använder bland annat sin plattform för att röja väg för kvinnliga musiker i en icke jämställd musikbransch. Jag är stolt och glad att få dela ut Folkets Hus och Parkers Ulla Billquist-stipendium 2016 till Linnea Henriksson, säger Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker.

Själv är Linnea Henriksson förtjust över att förknippas med den folkkära Örebroartisten.

– Hennes musik har funnits med mig under långa söndagsfrukostar med vänner och det är en stor ära att bli uppmärksammad i en så fantastisk artists minne, säger Linnea Henriksson.

Tidigare stipendiater har bland annat varit Amanda Jenssen, Edda Magnason och Josefin Nilsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer