Jenny Johrin blir ny chef för vatten och avlopp i Örebro. Foto: Örebro kommun

Hon blir ny chef för vatten och avlopp i Örebro

Publicerad

Efter att flera chefer sagt upp sig på tekniska förvaltningen i Örebro kommun presenteras nu ett nytt ansikte. Det är Jenny Johrin som blir ny verksamhetschef för vatten och avlopp.

Jenny Johrin kommer närmast från Karlskoga Energi & Miljö där hon varit anläggningsägare och i den rollen bland annat ansvarat för investeringsplanering och försäkringar.

Ser fram emot arbetet

Hon har även ansvarat för att bygga upp säkerhetsarbetet i hela koncernen och arbetat med hållbarhetsfrågor. I botten är hon högskoleingenjör från Luleå tekniska universitet och har i början av sin karriär arbetat två år som VA-ingenjör.

– Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med medarbetarna fortsätta utveckla VA-verksamheten hållbart över tid, säger Jenny Johrin. Örebro är en växande stad och med det följer en stor utmaning att långsiktigt säkra örebroarnas dricksvattenförsörjning.

Inte bekymrad av tidigare avhopp

Tekniska förvaltningen har under senare tid kantats av chefsavhopp och kritik om dålig arbetsmiljö.

Bland annat har byggandet av det nya vattentornet ”Lyra” varit kantat av interna konflikter på tekniska förvaltningen, byte av projektledare, chefer som köpts ut och chefer som sagt upp sig samt avbrutna upphandlingar – vilket fördröjt projektet.

– Det är inget jag bekymrar mig över. Det är enskilda händelser och det är inget konstigt att folk slutar. Nu börjar vi härifrån, säger hon.

Jenny Johrin tillträder sin tjänst den 9 september.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer