Anna Olofsson har arbetat som länsråd sedan februari 2017. Innan det arbetade hon drygt tio år på näringsdepartementet. Nu blir hon vikarierande landshövding. Foto: Länsstyrelsen

Hon blir vikarierande landshövding i Örebro län

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart att länsrådet Anna Olofsson efterträder Maria Larsson som landshövding. Men hon sitter bara på posten tills den ordinarie landshövdingen har utsetts av regeringen.

Anna Olofsson har tackat ja till tjänsten och börjar sitt nya jobb den 1 januari. Den avgående landshövdingen Maria Larsson kommenterar tillsättningen i ett pressmeddelande:

– Jag lämnar mitt uppdrag för att gå i pension vid årsskiftet och jag vet att Anna Olofsson har alla förutsättningar att leda Länsstyrelsens arbete. Anna har en god kunskap om vad landshövdingeuppdraget innebär och är väl insatt i Länsstyrelsens verksamhet och länets förutsättningar, säger Maria Larsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.