Sophie Olsson Rahlén, reporter på SVT Nyheter Örebro är nominerad till 2016 års Murvelpris. Foto: TT /SVT

SVT:s reporter nominerad till journalistpris

Uppdaterad
Publicerad

Sophie Olsson Rahlén, reporter på SVT Nyheter Örebro har nominerats till 2016 års Murvelpris för sin granskning av polisens omorganisation.

På tisdagen kungjorde juryn för ”Murvelpriset” vilka tre nomineringar av elva inlämnade som gått vidare i urvalsprocessen till 2016 års utmärkelse.

Ett av de nominerade bidragen som nu har gått vidare är SVT Nyheter Örebros reporter Sophie Olsson Rahléns granskning av polisens omorganisation. Så här skriver juryn apropå nomineringen:

”Istället för att fokusera på polisens inre stridigheter valde reportern att visa vilka effekter polisens omorganisation lett till för allmänheten.”

De övriga nominerade bidragen som gått vidare är båda från Nerikes Allehanda. Anna Levin för granskningen av Öbo:s tjänstebilar och serien #slutatafsa av Carina Tenor, Dennis Andersson, Evelyn Schreiber, Veronika Ljung-Nielsen med flera.

– Det har varit ett både roligt och svårt uppdrag att utse 2016 års Murvelprisvinnare. Länet har många mycket duktiga journalister som ligger bakom viktig journalistik i Örebro län, säger juryns sammankallande Cathrine Gustavsson i ett pressmeddelande.

Vinnaren av priset tillkännages i samband med Örebro läns journalistdistrikts årsmöte den 4 maj.

Nedan återfinns hela reportageserien om polisens omorganisation.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Krisen inom polisen

Mer i ämnet