Foto: SVT

Hon letar burkar i hela världen

Publicerad

Anna Hammar är en hängiven geocachare som letat burkar i hela 49 länder. Nu är hon i gång och letar i Örebro län. Vi på SVT Örebro fångade in henne innan hon gav sig iväg.

När Anna Hammar är ute på geocaching letar hon cacher, eller burkar, som de också kallas, under smeknamnet Karmansbo. Och intresset har påverkat henne mycket, det påverkar till exempel var hon väljer att åka på semester.

Började med en olycka

Annas engagemang för geocahing började 2009 då hennes yngsta dotter varit med om en cykelolycka och slagit i huvudet. Dottern fick då bara titta på tv och kolla på datorskärm i högst 30 minuter per dag. Därför var de tvungna att hålla sig till andra aktiviteter.

”I början visste vi ingenting”

– Då började vi logga burkar runt där vi bodde. I början visste vi ingenting om hur svåra de var att hitta, berättar Anna Hammar. Men sen har man lärt sig hur det är och man hittar de lättare och lättare, säger hon.

Och sedan dess har Anna alltså fortsatt. Vid det här laget har intresset tagit henne till burkjakt i 49 olika länder. Nu har turen kommit till Örebro län och The Heart of Sweden. Här är målet givetvis att hitta alla 50 gömställen.

Hör mer om varför Anna Hammar är så fascinerad av geocaching i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer