Camilla Hansén kan tänka sig att ta över som Miljöpartiets kommunalråd i Örebro. Foto: Thomas Wedin /SVT

Hon vill ta över kommunalrådsposten i Miljöpartiet

Uppdaterad
Publicerad

Camilla Hansén är miljöpartisten som kan tänka sig att ta över när kollegorna i Örebro ställer sina platser till förfogande.

– Det är viktigt att partiets medlemmar har ett val, säger hon.

Det blir inga platser i vare sig nämnder eller kommunala bolag i Örebro för Miljöpartiet. Det står klart efter att förhandlingarna är klara.

Partiet tappade rejält i väljartstöd, från 8,36 procent till 4,77 vilket delvis påverkat nämndsammansättningarna.

Kandiderar för att öka valmöjligheten

Det har fått kommunalråden Sara Bronner och Niclas Persson att ställa sina platser till förfogande. Nu väljer därför miljöpartisten Camilla Hansén att ställa upp som kommunalrådskandidat.

– Jag tycker att det är viktigt att våra medlemmar har ett val, säger hon. De kan antingen ge fortsatt förtroende för Sara och Niclas eller rösta på mig.

Det hon vill bidra med i kommunpolitiken är att bygga upp avdelningen och distriktet utifrån de nya förutsättningar det här valet har gett partiet.

”Villig att göra jobbet”

Camilla Hansén har varit aktiv i MP i nästan 10 år. Hon har huvudsakligen haft politiska uppdrag i regionen och tjänstgjort i riksdagen 2016.

– Istället för att vi hamnar i ett vakuum om Sara och Niclas inte får förnyat förtroende så vill jag räcka upp handen och visa att jag är villig att göra jobbet.

Medlemsmötet kommer att hållas under måndagkvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.