Hund bet barn vid badplats – nu åtalas ägaren

Publicerad

I somras blev ett barn bitet av en hund vid en badstrand i länet. Nu åtalas hundägaren för två brott och enligt åklagaren hade ägaren inte tillräcklig kontroll på sin hund.

Det var den 27 juni förra året som händelsen inträffade. Hunden slet sig loss från ägaren, tog sig fram till barnet och bet barnet i huvudet, enligt åtalet.

Enligt åklagaren var hundägaren oaktsam. ”Oaktsamheten bestod i att hon utifrån hundens vikt och muskelstyrka och historik inte tillsett att hon haft tillräckliga möjligheter att hålla eller stoppa hunden och trots detta tagit med honom till en badstrand där bland annat barn befunnit sig..”, står det i åtalet.

Hundägaren åtalas för vållande till kroppsskada samt brott mot ordningslagen. Enligt åtalet fick inte hundar vistas vid den allmänna badstranden.

Den åtalade kvinnan vidgår händelseförloppet men förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.