David Borgemo har köpt egna värmelement för att få upp värmen i lägenheten. Foto: SVT/Thomas Wendin

Hyresgäster drabbade under julen, 14 grader inomhus

Uppdaterad
Publicerad

Flera av Victoria Parks hyresgäster i Brickebacken har under julen drabbats av kalla lägenheter. SVT Nyheter Örebro har pratat med flera boende som frusit under julhelgen, men inte lyckats få hjälp av hyresvärden.

– Det känns maktlöst, säger David Borgemo, en av de drabbade.

I fredags kom David och hans sambo hem till sin lägenhet i Brickebacken efter att ha firat jul i Ludvika. Paret fick en chock när de klev in i bostaden som var mycket kallare än normalt.

– Det var iskallt och bara 14 grader. Vi ringde till jouren och de kom hit för att kolla om någon säkring hade gått eller liknande. De fann ingenting. Sedan har vi ringt tillbaka och sagt att de måste åtgärda det här. Då får vi som svar att vi måste vänta till nästa helgfria dag som är på onsdag. Då ska vi alltså gå fem dagar i 14 grader, säger David.

Köpt egna värmeelement

För att klara av kylan har paret tagit saken i egna händer.

– Vi har köpt ett par värmeelement men de kostar ju över 500 kronor styck, säger David.

Hur känns det här?

– Det känns väldigt tråkigt. Vi tycker det fungerat bra tidigare med Victoria Park. Men nu när vi behöver dem känns det maktlöst när vi ringer jouren och de hänvisar till några som inte går att nå, säger David.

”Kan bara beklaga”

Genom fastighetsjouren får SVT samma svar som hyresgästerna, nämligen att problemet kan lösas först på onsdag igen. Men när SVT får tag på Victoria Park beklagar man att hyresgästerna fått det svaret.

– Jag kan bara beklaga att våra hyresgäster fått vänta och fått fel svar av jourbolaget. Hade vi fått kännedom om detta tidigare hade åtgärder vidtagits omgående, säger fastighetsägaren Ola Svensson, och meddelar att man nu arbetar med att lösa problemet.

Under söndagskvällen meddelar Victoria Park att problemet med värmen ska vara löst.

SVT Nyheter Örebro har under måndagen varit i kontakt med boenden som säger att värmen inte kommit tillbaka än.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.