2.600 biljetter till hyllningskonserten tog slut på 17 minuter. Foto: SVT

Extraföreställning när Chris hyllas på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

Många vill se idolvinnaren Chris Kläfford uppträda på hemmaplan i Lindesberg på fredag. Trycket på biljetterna har varit så pass stort att kommunen nu sätter in en extraföreställning.

Chris Kläfford kommer uppträda på en hyllningskonsert tillsammans med idolfinalisten Hanna Ferm som kom tvåa och Gabriel Cancela som knep en tredje placering i tv-programmet.

Biljetterna släpptes tidigt på måndagsmorgonen och trycket var stort. Redan vid halv sju-tiden på morgonen bildades en kö utanför turistbyrån i Lindesberg och biljetterna gick åt.

Chris Kläfford – Idolvinnare 2017

–  2600 biljetter tog slut på 17 minuter, säger Jeanette Andersson, näringslivschef på Turistbyrån i Lindesberg.

De som stod längst bak i kön fick vända hem med tomma händer. Berit Torell som åkt från Örebro var en av dem.

– Vi följde Chris hela säsongen och tänkte passa på och se honom live när det är så nära. Vi trodde vi var i god tid, men biljetterna tog slut, säger Berit.

Extrainsatt matinéföreställning

Eftersom intresset för hyllningskonserten varit så stort meddelade Lindesbergs kommun på måndagseftermiddagen att de kommer ha ett nytt biljettsläpp till en extrainsatt matinéföreställning.

I ett pressmeddelande från Näringslivsenheten står det att den extrainsatta konserten kommer bli något kortare och äga rum på fredagseftermiddagen.

Fredagens konserter på Lindesbergs arena blir starten för Chris vinterturné för att tacka fansen och fira segern i talangtävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Chris Kläfford – Idolvinnare 2017

Mer i ämnet