Foto: TT

Indianernas stjärnförare missar hemmapremiären

Uppdaterad
Publicerad

I Indianernas hemmapremiär mot Rospiggarna på tisdag saknas ett viktigt namn: Vaclav Milik. En krasch i den tjeckiska ligan leder till att Milik istället får stanna hemma och vila en skadad fot.

Det var i helgen som Indianernas nye stjärnförare Vaclav Milik fick föras till sjukhus efter att ha kraschat under en match i tjeckiska ligan.

– Enligt läkare ska han vila i två veckor, säger Indianernas lagledare Peter Johansson. Till mig säger Milik att han ska köra på söndag i polska ligan. Förhoppningsvis innebär det också att han kan köra i vår nästa match på tisdag (den 23 maj).

Indianerna

”Är riktigt taggad”

Milik ersätts nu av dansken Nicolai Klindt.

– Han har haft en bra start på säsongen och är riktigt taggad för att visa att han ska ha en plats i vår startsjua, konstaterar Peter Johansson. Dessutom hinner han att komma i tid till lagsamlingen i morgon.

Efter att tingsrätten i Örebro beviljat fortsatt rekonstruktion av klubbens ekonomi hoppas lagledaren nu att det kan bli fokus på det sportsliga.

– Jag tror att många kommer till matchen i morgon för att se och prata speedway, säger han, och det känns riktigt skönt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Indianerna

Mer i ämnet