Dan-Åke Moberg är ordförande för både klubben och aktiebolaget. Foto: TT Bild/Socialdemokraterna

Indianernas ordförande polisanmäld

Uppdaterad
Publicerad

Indianernas ordförande Dan-Åke Moberg har polisanmälts för trolöshet mot huvudman. Bakom anmälan står styrelseledamoten Roland Dannö.

– Han har undanhållit viktig information från styrelsen. Vi har fått information muntligt, men aldrig skriftligt trots att jag begärt det, säger han till SVT Nyheter Örebro.

Roland Dannö har suttit i Indianernas styrelse i tre år, men det var först i höstas han förstod hur stora problem klubben hade med ekonomin. Klubben har över fyra miljoner kronor i skulder.

Läs mer: Indianerna ansöker om rekonstruktion

– Jag har velat se papper över resultat och balansräkning för att se hur bolaget går, och det har jag inte fått. När problemen sedan kulminerade fick jag spel. Det är illa att det gått så långt, säger Roland Dannö.

Anmälan upprättades i oktober och handläggs av polisen i Värmland.

”Inga kommentarer”

När SVT Nyheter Örebro får tag i Dan-Åke Moberg är han kortfattad.

– Jag har inga kommentarer. Han sitter inte längre i den styrelsen, säger Dan-Åke Moberg och avslutar samtalet.

Enligt Nerikes Allehanda ska klubben träffa sin advokat under fredagen för att se över möjligheterna till rekonstruktion.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Indianerna

Mer i ämnet