Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Jan Källman, klinikchef vid infektionskliniken på Universitetssjukhuset i Örebro menar att interna restriktioner hos företag skapar förvirring. Hör honom i klippet ovan. Foto: SVT

Klinikchefens uppmaning till arbetsgivare: ”Följ Folkhälsomyndigheten”

Uppdaterad
Publicerad

Nu när de flesta coronarestriktioner är slopade behöver arbetsgivare inte längre coronaanpassa sina verksamheter – men många gör det ändå. Infektionsklinikens chef Jan Källman menar dock att företag måste vara tydliga om varför för att undvika förrvirring.

Från och med den 29 september gäller inte längre Folkhälsomyndighetens allmänna råd om att arbeta hemifrån. Men trots det har flera företag kvar hemarbete och andra interna riktlinjer, detta enligt flera personer SVT Örebro pratat med.

– Jag tycker det är bra, vi befinner oss  ju fortfarande i en pandemi, säger Andreas Hellström vars arbetsplats fortfarande uppmanar till självtester.

”Följ Folkhälsomyndighetens riktlinjer”

Jan Källman, klinikchef vid infektionskliniken på Universitetssjukhuset i Örebro, förstår att arbetsgivare tillämpar utökade restriktioner i all välmening, men menar att det blir rörigt när alla kommer med egna råd om t.ex. munskydd och självtester. Han menar att man istället bör följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd till arbetsgivare.

– Följ Folhälsomyndighetens riktlinjer, de är till väldigt stor del baserade på evidens.

Hör hur det ser ut på örebroarnas arbetsplatser och vad klinikchef Jan Källman tycker om det i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet