Det var lätt att hitta parkering på söndagen tyckte skidåkare som SVT Nyheter Örebro pratat med. Foto: Malin Gotlin/SVT

Inga bussar till Ånnaboda – och inga bilköer till toppen

Uppdaterad
Publicerad

Det här är första helgen som Länstrafikens bussar inte kör hela vägen upp till skidområdet i Ånnaboda, som ligger väster om Örebro. Orsaken är att det är för trångt att vända, på grund av alla bilar. Och visst var det folk även den här helgen, men inte smockat.

Det var inga långa, långsamma bilköer upp till Ånnaboda på söndagen vid lunchtid. Däremot rullade det in bilar med jämna mellanrum till parkeringarna. Både längskidspåren och pulkabacken lockade folk.

Adam Karlsson är spårläggare och ansvarar för tillverkningen av konstsnö till betalspåren och pulkabacken. Han håller med andra ord inte till nere vid parkeringarna, men har ändå märkt av trycket, särskilt kring jul.

– I mellandagarna kom solen fram och vi hade faktiskt natursnö här uppe. Då var det väldigt mycket folk här och det ställde till lite problem med bilar som parkerades lite överallt. Så längtan efter snö var nog väldigt stor, säger han.

I klippet får du höra hur några skidåkare upplevde läget i Ånnaboda på söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.