Poppis att åka skidor i Ånnaboda – så tilll den milda grad att bilparkeringen inte räcker till. Foto: Lars Pehrson / TT

Länstrafiken stoppar bussturer till Ånnaboda efter trafikkaos

Uppdaterad
Publicerad

Den som tänkt ta bussen till skidspår och pulkabackar i Ånnaboda i helgen gör bäst i att tänka om. Antalet besökare och därmed bilister gör att det blivit omöjligt för bussarna att ta sig fram och vända i området.

Kilometerlånga köer och överfyllda parkeringsplatser har mött besökare till friluftsområdet Ånnaboda i Kilsbergen väster om Örebro de senaste helgerna.

– Att vara utomhus och vara i naturen är ju det man kan göra just nu, konstaterar Fredrik Eliasson som är kollektivtrafikchef på Länstrafiken. Det är många som söker sig till Ånnaboda därför.

Svårt att vända med buss

Men för Länstrafikens bussar har det varit väldigt svårt att ta sig fram och vända uppe på toppen och därför har man nu beslutat att inte köra ända upp till skidspår och pulkabackar på helgerna.

Istället blir slutstationen Kvarnvägen i Garphyttan – fyra kilometer i uppförsbacke från skidspår och pulkabackar.

De flesta tar bil

På Länstrafiken tror man dock inte att beslutet ska påverka något större antal besökare.

– Med tanke på coronapandemin tar ju de flesta egen bil ändå, Det är inte många som tar bussen.

Ordinarie trafik på vardagar

Beslutet gäller på helgerna med start lördagen den 16 januari. På vardagarna kommer bussen trafikera samtliga hållplatser ända upp till Ånnaboda.

– Vi kommer att hålla koll med kommunen som ansvarar för infrastrukturen där uppe om hur vi ska göra. Men tills vidare stannar vi i Garphyttan på helgerna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet