Anja Rosdahl är tillförordnad smittskyddsläkare i Örebro län. Foto: SVT

Inga nya dödsfall i covid-19 på två veckor i länet

Uppdaterad
Publicerad

Under drygt två veckor har inga dödsfall som orsakats av covid-19 registrerats i region Örebro län. Men på USÖ vågar man inte lova att det värsta är över.

Fram till klockan 07:00 på måndagen den 3 augusti hade inga nya dödsfall i covid-19 registrerats sedan drygt två veckor tillbaka. Under samma tid har endast enstaka patienter med smittan vårdats på regionens sjukhus.

– Det speglar hur situationen ser ut i övriga landet, säger Anja Rosdahl som är tillförordnad smittskyddsläkare. Vi har få fall i samhället rent generellt just nu.

Coronaviruset i Örebro län

Öppnar för andra patienter

Att antalet fall gått ner innebär att man nu kan avveckla majoriteten av de vårdplatser som varit till för covidpatienter.

– Det betyder också att vi kan öppna upp för andra patienter som fått vänta på vård.

Troligtvis fler fall i höst

Men än är det för tidigt att andas ut och Anja Rosdahl uppmanar alla att fortsätta följa Folkhälsomyndighetens råd och restriktioner.

– Det finns en överhängande risk att vi kommer att se en ökning av fall av covid-19 under hösten. Om det blir något fler fall eller många fler återstår att se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet