Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det blir inga åk i Sörbybacken under vintersäsongen. ”Det är jättetråkigt att behöva ta det här beslutet”, säger anläggningens platschef. Foto: Louise Gustavsson/SVT

Ingen skidåkning i Sörbybacken i Örebro i vinter

Uppdaterad
Publicerad

Det blir varken konstsnö eller skidåkning i Sörbybacken i Örebro. Höga el- och bränslepriser stoppar örebroarnas utförsåkning under årets vintersäsong, meddelar anläggningens platschef Anders Demetriades Nyman.

– Det är jättetråkigt att behöva ta det här beslutet.

Den förhållandevis lilla alpina anläggningen i Örebro har de senaste åren erbjudit utförsåkning, med konstsnö och skidlift. Men kommande säsong bedömer man att ekonomin inte kommer att gå ihop, och man väljer att inte öppna för skidåkning. 

Förutom att örebroarna inte kommer kunna åka utför på hemmaplan innebär det minskad sysselsättning för företaget, då en en och halv tjänst dras in.

I videoklippet utvecklar Anders Demetriades Nyman varför man inte kommer öppna Sörbybacken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.