Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Fredrik Karlsson vad Stadsmissionen satsar på att ge utsatta familjer kring jul. Foto: SVT

Stadsmissionen inför jul: Närmare 4 000 barn i Örebro är i ekonomisk utsatthet

Uppdaterad
Publicerad

Inför jul önskar Stadsmissionen att få in resurser för att de ska kunna stötta barnfamiljer i ekonomisk utsatthet. De senaste åren har familjerna i behov av stöd bara blivit fler, och verksamheten befarar att det kommer bli värre.

Mat, kläder, sportutrustning och leksaker. Det mesta behövs för familjer som har det svårt att gå runt, och familjerna blir allt fler. Det vittnar Stadsmissioner i hela landet om.

”Många lever på marginalen”

I Örebro har Matcentralen tillfälligt fått sätta stopp för nya kunder att anmäla sig, resurserna för att dela ut mat och hjälpa de behövande framåt räcker helt enkelt inte till. Och det lutar åt att det kommer bli värre, innan det blir bättre.

Prischocken i Örebro län

– Vi förbereder oss för att den här situationen kan bli tuffare, med tanke på inflationen. Vi vet att många människor lever på marginalen, så vi förbereder oss för att kunna göra mer för fler och göra det tillsammans med många andra aktörer i stan, säger Fredrik Karlsson, direktor på Örebro Stadsmission.

Tror ni att det kommer bli värre?

– Tyvärr.

I klippet berättar Fredrik Karlsson vad Stadsmissionen satsar på att ge utsatta familjer kring jul.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Prischocken i Örebro län

Mer i ämnet