• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Enligt Göran Gunnarsson på Svenska jägareförbundet lever vargarna i Örebro län fortfarande säkert.

Ingen vargjakt i Örebro län – ”Går inte att jaga”

Uppdaterad
Publicerad

Licensjakten på varg pågår runt om i landet – men inte i Örebro län. Bristen på snö gör att förutsättningarna för kunna att jaga är för dåliga.

Hittills har elva av de 22 vargar som får skjutas i årets licensjakt redan fällts. Men i Kindlareviret kring Kopparberg är förutsättningarna för att jaga fortfarande för dåliga.

–Det pågår ingen jakt. Vi försöker spåra men det finns ingen spårsnö, säger Göran Gunnarsson som är talesperson för Svenska Jägareförbundet.

Jaktområdet som är utlyst är relativt litet och sträcker sig från Ställdalen i norr till Norrsjön strax söder om Bångbro.

– Det har visat sig att vargarna har gått ut ur området. Tiken har hållt sig borta i 14 dagar och hanen är inte heller där.

De två vargarna som är tänkta att skjutas är enligt Göran Gunnarsson far och dotter och får fällas för att undvika inavel.

Totalt har ett 50-tal jägare registrerat sig för att få kunna delta i jakten. Licensjakten pågår fram till den 15 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.