Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Behovet av akutboende har minskat – i klippet berättar studentkåren varför. Foto: SVT/Örebro universitet

Inget behov av studentkårens akutboenden i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

För blivande studenter som inte lyckats hitta boende vid Örebro universitet kan studentkåren hjälpa till att ordna akuta lösningar på boende. Men sedan undervisningen övergick till distans har behovet av akut hjälp varit mycket litet – om inte helt obefintligt.

Att ordna med boende i en universitetsstad är nog för många förknippat med stor vånda, inte minst för den som kommer från en annan ort. Bostadsbristen har i mer eller mindre stor omfattning, under lång, tid präglat städerna som huserar större lärosäten.

Kåren – en räddare i nöden

För studenter vid Örebro universitet kan kåren vara räddningen om man inte har lyckats hitta någonstans att bo när första terminen börjar. Men inför den här terminen är det få som hört av sig och bett om hjälp.

– Vi har fått in hyresvärdar, men det är just hyresgästerna som inte har behövt söka sig till oss, berättar Evelina Aittamaa, vice ordförande i Örebro studentkår med ansvar för frågor som rör det studiesociala.

I klippet hör du henne berätta mer om hur behovet av akutboende har förändrats i tider av distansundervisning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet