Polishuset i Örebro. Foto: Daniel Gustafsson/SVT

Inget brott bakom arrestdöd

Publicerad

Åklagaren beslutade idag om att lägga ned utredningen efter att en man dött i polisens arrest i maj i år. Det finnns inte några misstankar om att brott har begåtts.

Det var i slutet av maj i år som en 45-årig man hittades död i polishusets arrest i Örebro. Mannen var omhändertagen för fylleri och när han skulle förhöras vid midnatt påträffades han livlös. Åklagaren vid särskilda åklagarkammaren har nu bestämt sig för att lägga ned utredningen.

Läs mer: Man hittad död i arresten

– Jag har tillsammans med utredaren gått igenom utredningen idag och skrivit av den. Det finns ingen anledning att anta att något brott begåtts, säger chefsåklagare Anders Jacobsson som varit förundersökningsledare.

I utredningen har man gått igenom tillsynsrapporter och hållt förhör med personal. Men beslutet grundas främst på rättsläkarens utlåtande.

– Rättsutlåtandet väger tungt och i det här fallet finns det ingen anledning att tro att något brott begåtts, säger Anders Jacobsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.