Danai Syriopoulou har lärt sig mycket om disciplin under coronaåret. Foto: Privat/SVT

”Jag längtar efter att få tävla igen när allt är över”

Uppdaterad
Publicerad

När SVT träffade konstsimmaren Danai Syriopoulou för några månader sedan var hon tillbaka i bassängen efter en vår där all träning skedde på land. Efter en tuff tid utan klara mål och tävlingar har hon i dag lärt sig att uppskatta små saker på ett helt annat sätt.

Disciplin och tålamod har varit två viktiga ledord för Danai Syriopoulou under det här annorlunda året då hon inte kunnat tävla och träna fullt ut som vanligt.

– Man ser saker ur ett helt annat perspektiv i dag. Bara att ha fått träna i grupp igen är ett privilegium , säger hon.

I klippet ovan berättar Danai Syriopoulou hur hon klarat av vardagen som elitsatsande konstsimmare och vad hon längtar efter mest när livet blir normalt igen

Ett ovanligt år

Det har varit ett minst sagt ovanligt år, som SVT Nyheter Örebro skildrat på olika sätt. Nu återvänder vi till några av de människor som vi träffat under pandemin, och låter dem summera året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet