Järntorget ska byggas om – igen

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska Järntorget göras om igen. De nu styrande politikerna är inte nöjda med hur torget fungerar och satsar därför nya pengar på en ombyggnad.

I juni förra året invigde Björn Sundin (S) det uppfräschade torget och verkade då vara nöjd med ombyggnaden. Men nu gäller andra bullar.

-Vi ser ju att det finns brister, det känns rätt surt att behöva lägga pengar på något som nyligen har gjorts. Det är för lite liv å rörelse och inga uteserveringar. Den förra ombyggnaden gick för fort och man stressade fram det hela, säger Bjorn Sundin (S).

Han tycker att det förra styret i kommunen får bära skulden. Han säger att tjänstemän inom kommunen påpekade att besluten stressades fram men att de blev överkörda av de då styrande politikerna.

-Som isbanan exempelvis, tjänstemännen rekommenderade konstfrysning av banan men blev överkörda. Med en konstfrusen bana skulle torget få liv vintertid och det finns möjlighet till annan affärsverksamhet som exempelvis att sälja varm choklad, säger Björn Sundin.

Han berättar att det faktiskt finns kylslingor nedgrävda under isbanan men att aggregatet som behövs stoppades av politikerna. Alltså finns möjligheten att dra igång med konstfrysning, men då kommer det att kosta några hundra tusen kronor.

Tanken är nu att den första ombyggnaden ska vara klar till sommaren, och sedan kommer fortsättningen ske löpande under året. Vad den nya ombyggnaden kommer kosta kan Björn Sundin inte säga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.